پیشرفت اقتصاد و صنعت کشور در گرو فعالیت بخش خصوصی است

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: نمی توان بدون حضور و فعالیت بخش خصوصی، در زمینه اقتصاد، تولید و صنعت به پیشرفت و موفقیت دست یافت.

به گزارش روابط عمومی انجمن فولاد آذربایجان، آقای دکتر وجیه‌الله جعفری معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت، در نشست بررسی چالش‌های صنعت فولاد اظهار کرد: در شرایط موجود، بدون حضور بخش خصوصی نمی‌توان در عرصه اقتصاد، صنعت و تولید موفق شد و دولت باید در این حوزه، وظیفه سیاست‌گذاری و بسترسازی را انجام دهد.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد مسائل مدنظر اعضای انجمن فولاد درخصوص ارز، گفت: امروزه ما با کاهش صادرات روبه‌رو هستیم و واحدهای صنعتی مشکلاتی با ارز دارند که پیگیری می‌کنیم این مشکلات حل شود.

آقای دکتر جعفری با اشاره به مجوز های صادر شده برای تولید 150 میلیون تن در زنجیره فولاد، گفت: امروزه ما با مشکل توازن زنجیره فولاد مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه طرح جامع فولاد تدوین شده و آماده است، گفت: این طرح، محور بحث ستاد فولاد است.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه سامانه جامع تجارت در حال آماده سازی است، گفت: با راه‌اندازی این سامانه از ابتدای سال، دیگر شاهد مراجعات نخواهیم بود و قرار است مشکلات صنایع از استان قابل پیگیری باشد.

آقای دکتر جعفری با اشاره‌ به درخواست‌های تفویض اختیارات به استان، گفت: اگر قرار است تفویض اختیاری صورت بگیرد، باید اولویت‌ها مشخص شود و به دنبال تحقق این مهم هستیم. تفویض یک سری اختیارات به ادارات کل و به شورای معادن استان مطرح است و بر این اساس اختیاراتی با سازوکار و با تدوین دستورالعمل و فرایند تفویض می‌شود.

وی گفت: متأسفانه در گذشته تفویض اختیار به شورای معادن استان صورت گرفته بود که دیوان عدالت آن ر ا لغو کرد.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه بلوکه‌های معدنی و ایمیدرو باید از قبل ایجاد می‌شد، گفت: پایگاه داده های علوم زمین فعال شده و در مجموعه وزارت مدیریت خواهد شد؛ بر این اساس تمام داده‌ها در پایگاه قرار خواهد گرفت و دسترسی در حد داده‌های عمومی و داده های‌ خاص با روش دیگر فراهم خواهد بود. درخصوص بلوکه‌های معدنی، بلوکه‌های خوب برای واگذاری جدید آماده خواهند شد.

آقای دکتر جعفری درخصوص معضل ناترازی انرژی صنایع، گفت: درخصوص ناترازی گاز در واحدهای تولیدی و صنعتی تلاش کردیم مشکلی ایجاد نشود و کمترین عارضه ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه سرما و محدودیت تولید گاز منجر به وضعیت ناترازی انرژی برای صنایع شده است، گفت: بسته‌ای به پیشنهاد وزارت صمت در هیئت دولت مطرح شده است و به زودی ابلاغ خواهد شد. بر این اساس و با توجه به مصوبه شورای امنیت ، واحدهای صنعتی و تولیدی در قالب خسارت ناشی از قطع گاز و برق در 1403 که از مقدار مشخصی پایین‌تر نباشد، جزء لیست خسارت‌دیدگان خواهند بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا