سومین جلسه هیات مدیره انجمن فولاد آذربایجان برگزار شد.
دکتر نوید نواده اباذر رئیس انجمن فولاد آذربایجان با انتقاد از سیاست های بانک مرکزی گفت : در حالی که ۵۱ روز از سال جدید سپری شده است، هنوز بانک مرکزی سیاستهای پولی و ارزی کشور را ابلاغ نکرده است و این برای واحدهایی که کارهای تولیدی و صادراتی انجام می دهند، دقیقا یک فاجعه است و در نتیجه صنعتگران قادر به گشایش ال سی نیستند. وی از اینکه رییس بانک مرکزی فرصت و برنامه ای برای رسیدگی به مشکلات صنعتگران بویژه تولید کنندگان فولاد کشور ندارد ، اظهار گلایه کرد.
به گزارش روابط عمومی انجمن فولاد آذربایجان،وی با اشاره به مشکلات و چالشهای اساسی تولید کنندگان فولاد گفت : کارتهای یکبار مصرف بلای جان صنعتگران شده است و این در حالی است که استفاده کنندگان از این کارت ها، هیچ ریشه ای در صنعت کشور ندارند و ارز حاصل از کارتهای یکبار مصرف به داخل کشور هم وارد نمی شود یعنی کشور با این روش با دو سر زیان روبرو است. وی افزود : آذربایجان شرقی اولین تولید کننده فولاد بخش خصوصی در کشور است و ما در فرصتهای مختلف مسائل و معضلات این حوزه را با مدیران سطح بالای کشور در میان گذاشته ایم اما حتی یک مورد هم به نتیجه نرسیده است. رئیس انجمن فولاد گفت : رفع تعهدات ارزی بزرگترین چالش فولادگران کشور است و در ماههای گذشته صدمات جبران ناپذیری به صادرات وارد شده است ؛ درصورتی که می توان با یک مصوبه، این معضل را حل و فصل کرد. آقای دکتر نوید نواده اباذر استرداد ارزش افزوده مالیات ناشی از صادرات را از دیگر مشکلات این حوزه ذکر کرد. و با اشاره به کم کاری دیپلماسی اقتصادی سفرا در کشورهای منطقه گفت: مردم ایران در دهه گذشته بهای سنگینی برای استقلال کشورهای منطقه بویژه در سوریه و عراق پرداخت کرده است اما بخاطر ضعف دیپلماسی خارجی، در اقلیم کردستان عراق، از تولیدکنندگان محصولات نهایی فولاد ایران، ۲۲۰ دلار برای هر تن عوارض دریافت می کنند. این در حالی است که صادرکنندگان ترکیه بدون پرداخت وجهی، صادرات خود را انجام می دهند. رئیس انجمن با اشاره به ناوگان فرسوده کشور و لزوم استفاده از ناوگان به روز و جدید گفت : ۶۰۰۰ دستگاه کشنده برای ناوگان حمل و نقل کشور اختصاص یافته است ، متاسفانه آذربایجان از این امکانات هم بی بهره است. آقای دکتر نوید اباذر معتقد است بورس کالا در اختیار تعدادی از واحدهای کشور محصور شده است و سود حاصل از بورس کالا به جیب افرادی معدود سرازیر می شود و هیچگونه کنترلی هم روی ۷۵۰ هزار تن مواد اولیه ای که در بورس عرضه می شود وجود ندارد. وی کمبود نیروی کار را از چالش های جدی فعلی و آینده صنعت کشور دانست و افزود: علیرغم اینکه حقوق و دستمزد کارگران ماهر به صورت کاملا توافقی پرداخت می شود، باز شاهد مهاجرت نیروی کار فنی به کشورهای منطقه هستیم.
بر اساس این گزارش در این جلسه آقای نایب درختان نائب رئیس انجمن فولاد آذربایجان با مقایسه قیمت های بورس کالا و بازار آزاد و رانت موجود در این بخش گفت : ممنوعیت واردات ورق گرم و انحصار فروش آن توسط شرکتهای خصولتی و دولتی و متناسب نبودن میزان عرضه و تقاضا، باعث شده است که اختلاف قیمت بورس و بازار آزاد ورق گرم، هیچ تناسبی با اختلاف قیمت بورس و بازار آزاد سایر محصولات نداشته باشد. به عبارت دیگر اختلاف قیمت بورس و بازار آزاد در مواردی مثل؛ آهن اسفنجی، شمش، میلگرد و تختا حدود ده درصد است در صورتی که این تفاوت در ورق گرم بیش از صد در صد است. از دولت تقاضا می شود در قبال صادرات محصولات نهایی فولادی، بجای عرضه ارز در سامانه نیما که کلیه واحدهای بخش خصوصی فولادی صادراتی را فلج کرده است، مجوز واردات ورق های گرم صادر نماید که بدین ترتیب اختلاف قیمت صد در صدی بورس کالا و بازار آزاد همانند محصولات دیگر متعادل می شود. از نمایندگانی که در دوره جدید به مجلس راه پیدا می کنند، انتظار داریم که فکری به این وضعیت نابسامان بکنند .
آقای دلال قدیم خزانه دار انجمن فولاد در این جلسه تاکید کرد : برنامه های پیش بینی شده صنعتگران ، با سیاست های غلط تصمیم گیران زیر سوال می رود و با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند . ما از نمایندگان راه یافته به مجلس شورای اسلامی انتظار داریم افرادی را در مسئولیت های تصمیم ساز کشور و استانها قرار دهند که متخصص امر باشند و تصمیمات غلط برای حوزه صنعت نگیرند. ما الان شاهد هستیم با یک بخشنامه اشتباه ، صادرات فولاد کشور با اختلال مواجه شده است و نتیجه این بخشنامه موجب شده که دلار به کشور بر نگردد و معتقدم بعضی از مسئولان با ندانم کارهای خود آب به آسیاب دشمن می ریزند وضربه به صنعت کشور وارد می کنند. در ادامه این جلسه، اعضاء هیئت مدیره درخصوص بیست و یکمین نمایشگاه متافوی تبریز نیز همانند دو جلسه قبل به رایزنی پرداختند. آقای نواداد دبیر انجمن فولاد نیز، از روند ثبت نام واحدهای تولیدی برای شرکت در نمایشگاه متافوی تبریز گزارشی ارائه کرد. در پایان این جلسه مقرر شد:
۱-دبیر انجمن ضمن بازدید مجدد از سالن ها و فضاهای نمایشگاهی نمایشگاه بین المللی تبریز ، گزارش آن را برای جلسه بعدی ، آماده کند.
۲_مقرر شد مکاتباتی که در یکی دو هفته گذشته با شرکتهای فولادی در سراسر کشور انجام شده است، مجددا پیگیری و نتیجه در جلسه بعدی اعلام شود.
به گزارش روابط عمومی انجمن، آقای دلال قدیم پیش از ختم این جلسه خطاب به اعضاء انجمن فولاد و صنعتگران فولاد استان گفت: به همفکری تمامی همکاران برای هرچه پربار برگزار شدن نمایشگاه پیش رو نیازمندیم و در ماه های گذشته نیز همه همکاران در هیئت مدیره تلاش کرده اند تا نمایشگاه متافوی تبریز در شان آذربایجان و به وجه شایسته برگزار شود و شرکتهای تاثیر گذار در آن حضور داشته باشند. آقای دلال قدیم گفت: تاکنون سالن پروین اعتصامی با تولید کنندگان مطرح کشور پر شده است و بقیه سالنها هم در حال پر شدن است . این جلسه در ساعت ۱۳ به اتمام رسید.