عدم حمایت از انجمن های تخصصی و بخش های خصوصی به ضرر اقتصاد کشور است.
اباذر عنوان کرد: طی سالهای اخیر از تعداد بیمه شده های تامین اجتماعی کم و بر بازنشستگان آن افزوده می شود که این امر زنگ خطر ورشکستگی تامین اجتماعی را به صدا در آورده و یکی از خطرات اقتصاد کشور می باشد.
وی در ادامه سخنان خود ابراز کرد: دومین مشکل اقتصاد ایران حضور خصولتی ها بدلیل اجرای غلط سیاست های اصل ۴۴ است که حضور همراه با رانت این شرکت ها بر فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی مشکل آفرین شده است.
رییس هیئت مدیره انجمن فولاد آذربایجان در ادامه سخنان خود در رابطه با بخشنامه های خلق الساعه و تصمیم گیری بدون مشورت با بخش خصوصی از طرف دولت گفت: افزایش لجام گسیخته قیمت دلار در ماه های اخیر دلیلش همین تصمیمات بدون مشورت دولت است.
پیش از این تنها تولیدکننده می توانست صادرات انجام دهد و پولش را نیز موظف بود که به کشور برگرداند، اما وزارت صمت در یک بخشنامه جدید اعلام کرد هر فرد ایرانی بالای ۱۸ سال سن دارای کارت ملی، می تواند صادرات کند و این دلیل اصلی وضعیت دلار است.
اباذر ادامه داد: در این کشور طی سالیان سال هیچوقت واردات ماشین آلات صنعتی شامل مالیات ارزش افزوده نبود اما با بخشنامه های جدید این مورد اضافه شده و دست تولید کننده برای نوسازی و ارتقا خط تولیدش را بسته است.
وی با بیان اینکه عدم حمایت از انجمن های تخصصی و بخش های خصوصی که در حال له شدن در زیر چرخ های خصولتی ها و بخشنامه های دستوری هستند به ضرر اقتصاد کشور است گفت: کمبود زیرساخت ها در استان نیازمند کمک دولت است که باید حمایت کنند تا تولید ادامه دار باشد.
نواده اباذر در خصوص کمبود زیرساخت هایی همچون برق و گاز که باعث تعطیلی واحدهای تولیدی در تابستان و زمستان می شود گفت: گاز مورد نیاز کشور ۱.۴ میلیارد متر مکعب است که تولید آن امسال از ۸۵۰ میلیون متر مکعب بالا نرفت و شاهد قطع گاز واحدهای تولیدی بویژه واحدهای فولادی بودیم،در حالیکه در مصرف خانگی، ویلاهای شخصی و ادارات دولتی با اضافه مصرف و بعضا اسراف مواجه هستیم و برعکس کشورهای پیشرفته همیشه اول از همه گاز صنایع فولادی را قطع می کنیم که این امر به ضرر تولید و در نهایت به ضرر کل جامعه تمام می شود.
رییس هیئت مدیره انجمن فولاد آذربایجان در ادامه با اشاره به بحث صادرات فولاد و بازگشت ارز حاصل از آن گفت: صادر کننده مواد اولیه را با ارز بازار آزاد تهیه کرده و اقدام به صادر نمودن محصول تولیدی میکند اما طبق بخشنامه جدید وزارت صمت بایستی ارز حاصل از آن را در بازار نیمایی به کشور برگرداند که البته معاون معدنی وزیر صمت قول حل ایت مشکل تا پایانسال را داده که امیدواریم بزودی شاهد حل شدن این مشکل واحدهای فولادی باشیم.
وی با اشاره به مشکلاتی که شرکت های خصولتی بر تولید بخش خصوصی واقعی ایجاد می کنند گفت: به طور نمونه شرکت گل گهر از معادن دولتی که قرار بود تامین کننده سنگ آهن واحد های فولادی کشور باسد اما الان با راه اندازی واحدهای فرآوری، ذوب و … خود مصرف کننده و خریدار بزرگ سنگ آهن شده است.
اباذر در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: ما تا خودکفایی فاصله زیادی نداریم واگر دولت در تصمیم گیری ها بخش خصوصی را نامحرم نداند، می توانیم در آینده بسیار کوتاه موفقیت را از آن خود کنیم.